INTUICIJA; SEDAM KORAKA DO INTUITIVNOG RAZVOJA

intuition-deliberation-for-better-decision-Making2

 

Mnogi nisu sigurni kada im govori intuicija, a kada je to glas puste želje, stoga ćemo danas dati neke smjernice o intuiciji.

Kako ovladati intuitivnom moći i postići da ona radi za nas?, to je u biti prava formulacija pitanja.

“Intuicija, (instikt), nadilazi znanje.” Tesla

 

SEDAM KORAKA DO INTUITIVNOG RAZVOJA;

– OTVARANJE (otvaranje samoj mogućnosti postojanja intuicije)

– UOČAVANJE (uočavanje intuicije dok nam se obraća)

– ZAMIŠLJANJE (zamišnjanje mogućih ishoda među kojima je i najbolji po nas, na koji će nam intuicija ukazati)

– VJEROVANJE (vjerovanje u dobrobit intuicije po nas)

– IZVJEŠTAVANJE (ponoviti sebi samima neke manifeste djelovanja naše intuicije, dovoljno glasno da to čujemo kako zvuči. )

– TUMAČENJE (tumačenje intuicije je nemoguće jer će se pokušati protumačiti umom, stoga, nemojte kalkulisati puno, samo vjerujte)

– POVEZIVANJE (povezivanje događaja u kojima jedni nagovještavaju druge i potpuno  su međuovisni najčešće su znak da nas je intuicija dovela do nečega što nam je u tom periodu našeg života trebalo)

 

tumblr_o86ciqVQma1rnbafjo1_500.gif

“Srce ima svoje razloge koje razum ne poznaje.” Pascal

 

U naše doba intuicija ima sumnjiv ugled. Mudrost, kako je tradicionalno shvaćamo, odbacuje intuiciju kao nešto neopipljivo, mistično, nepouzdano – stoga to područje pripada ženama. Muškarci, koliko im je uopće dopušteno da budu intuitivni, imaju “slutnje”, “unutrašnje osjećaje” ili “instinkte”.

                                (Odaberite jedan od naših Reiki energetskih privjesaka)

To su sve mitovi i krive predodžbe. Žene nisu nimalo intuitivnije od muškaraca. Možda se intuicija pripisivala ženama jer se nije smatrala racionalnim procesom, dok je racionalna misao bila povlastica muških glava. Ustvari, zadaci i poslovi za koje se smatralo da su “ženin posao” zahtijevali su jako malo intuicije.

Mada pojam intuicije sadržava obilježje nad-zemaljskog, uvjeravam vas da se njome možete služiti na vrlo svrsishodne načine. Intuicija može poslužiti za pribavljanje preciznih, opipljivih, pouzdanih – jednom riječju, korisnih – podataka.

Kada budete potpuno mirni sa svojom odlukom i sprovođenje u djelo te odluke će vam donijeti isti taj mir; to je intuicija na djelu.

Intuicija zna jer ona istodobno obuhvata uzrok i posljedicu, prošlost, sadašnjost i budućnost. Ako izaberemo slijediti intuiciju, vidjećemo da ćemo završiti s pozitivnim rezultatima, premda se koji puta može činiti kao neslaganje sa zaključcima intelekta. Da bismo još više razvili intuiciju, moramo naučiti razlikovati glas želja koji je u naš um utisnula svijest mase, od glasa želja koje je utisnulo više jastvo. Jednostavni je način razlučivanja tih dviju vrsta želja obratiti pozornost na vrlo različite osjećaje koje izazivaju neprikladne želje i želje višeg jastva. Kada nam govori glas intuicije, to izaziva osjećaj mira i sklada, čak i u naizgled neskladnoj situaciji, dok neprikladne želje obično izazivaju osjećaj zbunjenosti.

 

Intuiciju razvijate služeći se njome svjesno u praksi, a ne čitajući o njoj. Čitanje je prvenstveno intelektualni čin, misaoni procesi vašega uma mogu se pokazati kao smetnja intuitivnoj spoznaji. Što više slušate svoju intuiciju, to se ona više razvija,  praksom postaje sve lakše pratiti vodstvo svog višeg jastva i povećavati svoje povjerenje i mudrost. Drugi stepen Reikija jako povećava to šesto čulo, a nastavljanje s tretmanima uz korištenje Reiki ključeva pomaže jačanju intuicije do još više razine.

 

 

Ipak, želite li raditi na sebi i zaista spoznati intuiciju u sebi, odaberite jedan od programa Škole za dušu i uvjerite se zašto Škola postoji već 10 godina i zašto uživa ugled i povjerenje istinskig tragalaca za Istinom, ili čudesnim. Više pročitajte ovdje; Škola za dušu i u vašem domu.

Sve informacije o uslugama Škole za dušu zatražite porukom u inbox naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail; skolazadusu@hotmail.com

 

(Neki od naših polaznika Reiki tečaja on-line)

 

 

10101010

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s