SLIJEDITI INTUICIJU JE ISPRAVAN ODABIR

lskdfsldkfnjslnlsdjg

Više jastvo stvarno zna, jer ga ne ograničavaju vrijeme i prostor i nisu mu potrebni razum i logika da mu pomognu kod njegovih aktivnosti. Intuicija zna jer ona istodobno obuhvata uzrok i posljedicu, prošlost, sadašnjost i budućnost. Ako izaberemo slijediti intuiciju, vidjećemo da ćemo završiti s pozitivnim rezultatima, premda se koji puta može činiti kao neslaganje sa zaključcima intelekta. Da bismo još više razvili intuiciju, moramo naučiti razlikovati glas želja koji je u naš um utisnula svijest mase od glasa želja koje je utisnulo više jastvo. Jednostavni je način razlučivanja tih dviju vrsta želja obratiti pozornost na vrlo različite osjećaje koje izazivaju neprikladne želje i želje višeg jastva. Kada nam govori glas intuicije, to izaziva osjećaj mira i sklada, čak i u naizgled neskladnoj situaciji, dok neprikladne želje obično izazivaju osjećaj zbunjenosti.
Što više slušate svoju intuiciju, to se ona više razvija, a praksom postaje sve lakše
pratiti vodstvo svog višeg jastva i povećavati svoje povjerenje i mudrost. Drugi stepen Reikija jako povećava to šesto čulo, a nastavljanje s tretmanima uz korištenje reiki ključeva pomaže jačanju intuicije do još više razine. 

Sve je više slučajeva gdje bolesne osobe žele probati Reiki, imaju “dobar osjećaj” za Reiki a ne znaju puno o samom Reikiju. Intuicija ovakve osobe dovede do Reikija i do izlječenja.

U našoj školi možete naučiti ovaj predivni put, put svjetla, put Reikija. Reiki tečaj se ovija korespodentno, putem facebooka ili maila. Odvija se samostalno; svaki polaznik ima svoje vrijeme i prostor; a odvija se tako sto vam postepeno saljemo materijal za čitanje, jedan dio služi informativno dok jedan dio trebate apsolvirati. Zatim se dogovori inicijacija koja traje dva dana uzastopno po jedan sat. Zatim slijedi praktični dio od 21 dan gdje sami sebi radite tretmane reikija. U sklopu tih 21 dan šaljemo vam i diplomu na vašu kućnu adresu. Svakako, sve detalje oko reikija, pozivanja reikija, položaja prilikom tretmana, kao i završetak, pojasnimo svakom polazniku tečaja posebno putem facebooka, maila ili skypea. Moramo naglasti da imamo polaznike tečaja širom svijeta i da su neki već dospjeli do 4 (učiteljskog) stepena.
Svakako, blagodati reikija su čudesne, jedna od njih je ublažavanje ili konačno otklanjanje svih problema koje su u našem umu, jer, reiki je put srca, jezik ljubavi, razasut cijelim univerzumom.

Sve informacije vezane za Reiki tretmane kao i za Reiki dopisnu školu zatražite porukom u inbox naše Fb stranice Škola za dušu, na naš Fb profil Azra i Nedzad ili na e-mail: skolazadusu@hotmail.com.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s