TRENUCI ISTINSKE RADOSTI

asfsfmjiliopl.

Jesmo li mi u svijetu ili je svijet u nama?

Ustanovimo, dakle, možemo li se približiti istinskom stvaratelju, pa bio on u nama ili izvan nas. To ćemo učiniti meditirajući o ruži.

Nabavite lijepu crvenu ružu i držite je pred sobom. Udahnite miris i recite sami sebi: “Bez mene ovaj cvijet ne bi imao mirisa”. Usredotočite se na žarku crvenu boju i recite sami sebi: “Bez mene ovaj cvijet ne bi imao boje”. Prstima pređite preko baršunastih latica i recite sami sebi: “Bez mene ovaj cvijet ne bi imao teksture”. Kad biste se isključili od svih opažanja – prizora, zvuka, dodira, okusa, mirisa – ruža bi bila tek vibriranje atoma u praznom prostoru.

Potom se usredotočite na DNK koja se nalazi u svakoj stanici ruže. Zamislite milijarde atoma nanizane na dvostruku zavojnicu i recite sami sebi: “Moja DNK promatra DNK ovoga cvijeta. Ovo nije doživljaj promatrača koji gleda neki predmet. DNK jednog oblika gleda DNK drugog oblika.”
Zatim zamislite kako DNK počinje svjetlucati i pretvarati se u nevidljive vibracije energije. Recite sami sebi: “Ruža je nestala u svoju prvotnu energiju. Ja sam nestao u svoju prvotnu energiju. Sada tek jedno energetsko polje gleda drugo energetsko polje.”
Sada zamislite kako granica između vaše energije i energije ruže nestaje, a valovi jednog polja stapaju se s valovima drugog, poput oceanskih
valova koji se podižu i spuštaju na golemoj površini beskonačnog mora. Recite sami sebi: “Sva energija proizlazi iz jednog izvora i vraća mu se. Kad pogledam ružu, mala iskra beskonačnosti izdiže se iz tog izvora kako bi doživjela samu sebe.”

Ovom ste stazom stigli do onoga što je uistinu stvarno: beskonačno, tiho energetsko polje na trenutak je zaiskrilo i doživjelo objekt (ružu) i subjekt (vas, promatrača), a pritom se nije ni pomaknulo. Svijest je jednostavno pogledala jedan vid svoje vječne ljepote. Jedini motiv bilo joj je stvaranje trenutka radosti. Vi i ruža bili ste na suprotnim stranama toga trenutka, ali ipak niste bili razdvojeni. Dogodio se jedan stvaralački potez koji vas je sjedinio. Dogodilo se da svjedocis postojanju.

Ukoliko vas zanima još vođenih ili aktivnih meditacija, i općenito više o meditaciji, kliknite ovdje.

Azra & Nedzad Dzakulic ❤

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s