ISCIJELITE SVOJE NEGATIVNE EMOCIJE POMOĆU REIKIJA

sssssss

Postoji veoma drevna, nazovimo je znanost, jer je njen spektar djelovanja jako širok. Znanost koja je bila skrivena hiljadama godina sve dok dr. Usui nije ponovno otkrio njenu “tehniku” skrivenu u tibetanskim sutrama. Tehnika jednostavno nazvana Reiki.

Prvo da vam kažemo šta Reiki nije. Ova znanost nije religija, nije vjeroispovijest niti doktrina. Nikada nije zabilježen slučaj da je reiki štetan po čovjeka i okolinu. Nikada nije zabilježen slučaj da je Reiki obezvrijedio bilo čiju religiju, filozofiju ili uvjerenje. I tu završava sva priča o onome šta Reiki nije.

Reiki je stanje duha, pokretljivost uma, Reiki je ono što spaja sve svjetove, sve vjere i religije, ljude svih boja kože i premošcuje sve jezike. Reiki nije sistem,  ne liječi već zacjeljuje i iscjeljuje.

Naša tuga, naša bol, sva naša patnja zapravo je nedostatak svjetla. Postoje samo dvije emocije, strah i Ljubav. Sve ostale su zapravo primjese jedne od ove dvije. Dakle, tamo gdje nema Ljubavi prisutan je strah.

Kako se riješiti straha i u svoj život privući Ljubav? Tako što ćemo postati svjesni ovog stanja i njegovog manifesta.

To je prvi korak ka rješenju problema, njegovo osvještavanje. Reiki je jezik Ljubavi razasut cijelim Univerzumom. Dovedimo Ljubav u svoje postojanje prakticiranjem Reikija.  Najgore što čovjek može sebi učiniti je potiskivanje emocija, jer to je potiskivanje prirode, sebe. Svakako, integrisanje istih je ključ.

– Potiskivanje naših emocija neminovno inicira početak depresivnog stanja. Depresivno stanje čovjeka može odvesti čak i u smrt.

– Stres je naša reakcija na stresore; ubrzani, moderni život prepun je sterosra koji konstantno narušavaju naše zdravlje.

– većina bolesti se tretira medicinski, na posljedičnoj razini; stoga imamo razne pilule i sva čuda farmaceutike. No, to znači samo utišavanje simptoma naše bolesti koja je i dalje tu.

No, da li Reiki zaista djeluje?

Istraživači iz Stanforda, koristeći veoma osjetljive instrumente, koji mjere tok energetskih sila što ulaze u tijelo, pronašli su da reiki energija ulazi u terapeuta kroz tjeme (ili krunsku čakru), a izlazi kroz ruke. Osim toga, kada se reiki energija jednom aktivira, ista teče u spirali smjerom suprotnim od kazaljke na satu, veoma slično dvostrukom heliksu kod DNA. Količina energije koja zrači iz ruku jasno se povećava tijekom tretmana.

Savremeni dokazi veoma jasno pokazuju da stvarno postoji plazmatičko strujanje i oslobađanje energije kroz tjelesni sustav za vrijeme reiki tretmana. Rezultati su različiti za svaki tretman, a odlučujući čimbenik je pacijent. Svaka osoba privlači tačno onoliko životne sile koliko joj je potrebno da oslobodi, aktivira ili transformiše energiju fizičkog i eteričkog tijela.

Da, Reiki stvarno djeluje u što smo se i lično uvjerili mi u Školi za dušu kao i stotine naših klijenata.

Reiki u svojoj srži i izvornoj namjeni pomaže i iscjeljuje dušu, srce i tijelo. Reiki ne poznaje boje, vjere, starost i mladost. Reiki se ne čita, Reiki se ne radi – Reiki se osjeća i živi.

Više informacija vezanih za Reiki tretmane na daljinu kao i na kontakt, Reiki tečaj on line, zatražite porukom u inbox našeg Fb profila Azra & Nedzad Dzakulic, naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail: skolazadusu@hotmail.com

❤ Azra & Nedzad Dzakulic (Škola za dušu) ❤

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s