DUHOVNI CENTRI ENERGIJE: OTVORITE VAŠU KORIJENSKU, PRVU ČAKRU

Čakre su vrtlozi energije u našem tijelu koje upravljaju našim psihološkim kvalitetama. Postoji 7 glavnih čakri, četiri u gornjem dijelu tijela koje upravljaju našim mentalnim svojstvima i tri u donjem dijelu tijela, koje upravljaju našim instiktivnim svojstvima.

1

Sve čakre trebaju da doprinesu našoj dobrobiti. Naši instikti udružuju snage s našim osjećanjima i razmišljanjem. Neke od čakri nisu otvorene do kraja (kao u trenutku vašeg rođenja), neke su više aktivne, ili skoro zatvorene. Ukoliko njihov rad nije u balansu, ne možemo postići mir sa sobom.

U našem serijalu predstavljamo vam umjetnost osvještavanja čakri, kao i provjerene tehnike dizajnirane za otvaranje istih.

2

Korak 1.
Potrebno je da razumijete da nema potrebe da se umanjuje aktivnost čakri koje jače djeluju. One su jednostavno kompenzacija za neaktivnost zatvorenih čakri. Nakon što su sve čakre otvorene i njihova aktivnost izjednačena, one postaju balansirane.

OTVARANJE KORIJENSKE ČAKRE
 MULADHARA

Ova čakra nam govori o tome da je potrebno biti svjestan fizičkog, materijalnog kao i da je potrebno da se osjećamo ugodno u mnogim situacijama. Pravilan rad Korijenske čakre donosi da se osjećamo uravnoteženo, razumno, stabilno i sigurno. Imaćete više povjerenja u svijet i ljude oko sebe. Osjećati ćete se više prisutnim u onom što se sada dogadja, i biti više povezani s vašim fizičkim tijelom. Ukoliko je aktivnost prve čakre manje aktivna osjećati ćete strah, nervozu i nećete se osjećati dobrodošli i prihavaćeni medju drugim ljudima. Brige oko materijalnih stvari i sigurnosti će vas okupirati. Ako je ova čakra preaktivna, možete postati pohlepni i previše materijalisti. Možete osjećati da vam je potrebno više sigurnosti i nećete biti spremni na promjene.
Koristite vaše tijelo i postanite više svjesni svojih čula. Prakticirajte jogu, šetajte više, ili jednostavno radite kućne poslove.

3

Ovo će vas podsjetiti na vaše tijelo, postaćete ga više svjesni, bolje ćete ga upoznati i ojačati djelovanje prve čakre.

UZEMLJITE SE
Ovo možete i doslovce razumjeti kao povezivanje sa zemljom. Osjećajte zemlju ispod vas. Da bi ste to učinili, stanite opušteno i uspravno, raširite noge u širini ramena i blago savijte koljena. Karlicu pomjerite malo prema naprijed i držite tijelo u ravnoteži, tako da težinu ravnomjerno rasporedite na stopala. Zatim težinu tijela prebacite prema naprijed. Ostanite u tom položaju nekoliko minuta.

4

– Nakon što ste uradili uzemljenje, sjedite prekriženih nogu, kao što je pokazano na slici. Nije potrebno da sjedite u savršenom majstorskom položaju tzv. lotosu, možete da sjednetu u polumajstorski položaj (indijanski, ili turski).

5

– Postavite ruke u položaj kao na slici, tako da se palac i kažiprst nježno dodiruju.

6

– Koncentrirajte se na Korijensku čakru, i na ono za što je zadužena.

7


– Lagano izgovarajte mantru: LAM
– Cijelo vrijeme opuštajte se što više, i dalje misleći na čakru, njeno značenje i kako se ona ogleda na vaš život.
– Nastavite dok se opuštate još više. Morate dobiti “jasan” osjećaj.
-Vizualizirajte zatvoren crveni cvijet. Zamislite veoma moćnu energiju koja isijava, a zatim se cvijet otvara pun energije.

8

– Koncentrišite se na perineum usporavajući dah i opuštajući se.

9

Preporuka za korijensku čakru: crveni Reiki energetski privjesak, urađen namjenski po vašim podacima. 912f47a0d1da1eadc1831de772fd0d39

Cijena sa dostavom iznosi 25 eura – šaljemo širom svijeta ❤

Zahvaljujemo, upravo ste naučili korake za pokretanje energije Prve/Korijenske čakre.

*Pročitajte DUHOVNI CENTRI ENERGIJE: OTVORITE VAŠU DRUGU ČAKRU

UKOLIKO ŽELITE ZNATI VIŠE O ISCJELJENJU ENERGIJOM, UPIŠITE NAŠU ON-LINE DOPISNU ŠKOLU REIKIJA.  UPISI SU U TOKU! VIŠE PROČITAJTE OVDJE

2 Comments Add yours

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s