Prema Vedama energija 7 čakri utiče na 7 vrsta odnosa u vašem životu

chakras-tantric-couple

Prema Vedama postoji 7 čakri, a shodno tome, postoji i 7 vrsta odnosa koje možemo doživjeti u našim životima. Naime, energija vaših čakri koja dominira, privlači vam takvog partnera. Prve tri čakre su niže energije i one donose više nezadovoljstva, dok su ostale četiri na višem energetskom nivou i sretnije. Vi možete raditi na duhovnom budjenju i razvoju svojih viših energetskih centra, i time djelovati na energiju koja iz vas zrači.

U kakvoj su, dakle, oni korelaciji?

1. Korijenska čakra
Vaša korjenska čakra povezana je sa instiktom. Naki je zovu i “čakra opstanka”, neki seksualna čakra. Veze/odnosi vodjeni ovom čakrom obično započnu u noćnim klubovima, barovima i ne tako često, ali ponekad, završe kao veza.

2. Sakralna čakra
Sakralna čakra je duhovni energetski centar tijela. S njom se povezuju sreća i samopouzdanje. Par povezan djelovanjem sakralne čakre želi imati udoban život u ugodnom domu sa stvarima u kojima uživaju.

3. Solarni pleksus
Solarni pleksus ili treća čakra, centar tijela, povezan je sa ambicijama i ciljevima. Ona voli materijalne stvari i lijepa mjesta. Par pod uticajem ove čakre je moćan par. Oni žele prestiž, slavu i poštovanje društva. Partnera ovog tipa najvjerovatnije ćete upoznati na političkim dogadjajima ili velikim društvenim okupljanjima.

4. Srčana čakra
Kažu da su odnosi pod uticajem srčane čakre najpovoljniji, jer oba partnera teže samorazvoju i žele raditi na svom karakteru. Oni žele sreću za svijet oko njih i vjeruju djelovanju u dobrotvorne svrhe. Oni prate moralne principe, koji ih povezuju i drže zajedno kao ljepilo.

5. Grlena čakra
Ovo je najrijeđi par za pronaći. Oni imaju tendenciju da budu talentirani i osjećaju svijet svojim čulima. Oni su intuitivni i žive u skladu s planetom. Imaju tendenciju da budu poetski. Radjaju vrlo talentiranu djecu koja mogu promijeniti svijet.

6. Treće oko
Ovaj par prakticira sebe-ostvarenje kao par. Imaju duboku duhovnu harmoniju kao par. Oni iskušavaju istine svemira u potpunosti. Ovaj odnos je također rijedak. Najčešće se privlače kao platonski prijatelji. Ovo je vrlo poseban oblik ljubavi.

7. Krunska čakra
Ovaj par je dosegnuo najviši nivo ljubavi. Oni gotovo potpuno apstiniraju od seksa. Jedno o drugom misle kao o guruima (učiteljima). Daju jedno drugom potpuno povjerenje i lojalnost. Oni su sveci ovog svijeta.

SAZNAJTE VIŠE O RADU VAŠIH ENERGETSKIH CENTARA I NAUČITE KAKO PROBUDITI ČAKRE DA DJELUJU NA VIŠEM, DUHOVNOM NIVOU. VIŠE INFORMACIJA NUDIMO  OVDJE

 

Prijavi se za Reiki tečaj Škole za dušu, jer ovo je idealan Put za početak rada na sebi! Promijeni svoj svijet! Rasti! Prijaviti se možete porukom u inbox našeg Fb profila Azra i Nedžad Džakulić, naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail: skolazadusu@hotmail.com

/Škola za dušu/

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s