ETERIČKI ENERGETSKI CENTRI

chakkrs

Čovjek je duhovno, mentalno, emotivno i fizički zdrav ukoliko su mu čakre usklađene i otvorene za protok energije. Kontinuirana vrtnja svih čakri u smjeru kazaljki na satu predstavlja njihov prirodni smjer kretanja. Ako čakra ne može metabolizirati energiju, kažemo da je blokirana. Narušena energetska ravnoteža za rezultat daje nepravilan rad čakre i njen izmijenjen oblik, što se može manifestirati kao duhovno, psihičko, emocionalno ili fizičko oboljenje.
Na slijedećem prikazu se vide lokacije čakri i riječima iskazano djelovanje istih, odnosno, mogli bismo reći da tekst na prikazu možemo koristiti kao mantru u slučaju nekog disbalansa u datim dijelovima tijela.

ETERIČKO TIJELO

Između čovjekovog fizičkog tijela i energije postoji,  kao veza, eteričko tijelo (čovjeka). Eteričko tijelo je energetsko tijelo koje zapravo ima puno finije titraje energije, vibracije, i  koje potpuno obavija fizičko tijelo. Eteričko i fizičko tijelo su međusobno povezani strujama energije. Eteričko tijelo upija fine vibracije energije iz okoline i provodi tu energiju preko čakri (energetskih centara) u fizičko tijelo do endokrinih žlijezda i dalje do unutrašnjih organa, a što smo već spomenuli. Endokrini sistem je zaslužan za ravnotežu hormona u tijelu koji imaju jak učinak na raspoloženje i emocije čovjeka.

Iz ovoga se dakle, može razabrati da, kad je sistem čakri izvan ravnoteže, izvan ravnoteže je i njegov duplikat – endokrini sistem.

 

Svaka čakra ima svoja zaduženja i svoju, nazovimo specifičnu funkciju, koja direktno odgovara nekim vrstama emocija i faktorima ljudskog razvoja. Tako možemo zaključiti da su naše emocije vanjski pokazatelji našeg unutrašnjeg; kako sklada tako i nesklada.  Ako je jedna od čakri izbačena iz ravnoteže, funkcija povezana s njom u čovjeku je, također, do određenog stepena, izbačena iz ravnoteže. Dolazi do vanjskog manifesta, npr. u vidu depresivnih raspoloženja. Ovo raspoloženja su svima vidljiva, međutim, postoje zaista teške unutrašnje borbe i raskoli što ih mnoge osobe vode unutar sebe te ih pokušavaju sakriti od drugih.

 

Potrebno je napomenuti da su sve čakre važne, jer su neki ljudi skloni koncentrisati se na razvoj samo gornjih čakri koje preferiraju jer su više “duhovne”. Međutim, činjenica je da su sve čakre manifestacija duha i, ako je jedna izvan ravnoteže, tada su sve izvan ravnoteže.

Donje čakre više su usklađene sa zemaljskim energijama, a gornje čakre s eteričkim ili kozmičkim oblicima energije.

Endokrini sistem se sastoji od skupine organa (katkada se spominju kao žlijezde sa unutarnjim lučenjem) kojih je glavna funkcija stvaranje i lučenje hormona izravno u krvotok. Hormoni služe kao glasnici za usklađivanje aktivnosti različitih dijelova tijela.

(Mjesto svake od nabrojanih žlijezda je zapravo tačna lokacija raporeda čakri koje se tretiraju prilikom Reiki tretmana.)
ENDOKRINE ŽLIJEZDE

-Epifiza
-Hipofiza
-Štitnjača
-Timus
-Gusterača
-Nadbubrežne z.
-Spolna « Jajnici (kod žena)
Testisi (kod muškaraca)

Na eteričkoj razini, svaka od sedam glavnih čakri odgovara jednoj od endokrinih žlijezda.
Tako endokrini sustav djeluje kao “prenositelj”
energije eteričkim energetskim centrima ili čakrama, a na sličan način čakre djeluju kao “prenositelji” energije natrag u fizički sustav pomoću endokrinih žlijezda.

Saznajte više o Reikiju, saznajte više o sebi!

Sve informacije vezane za Reiki tretmane (na daljinu i kontakt) kao i za Reiki tečaj, zatražite porukom u inbox našeg Fb profila ovdje ili na naš e-mail: skolazadusu@hotmail.com

Istražite blagodati Reikija.
Neka vaše istraživanje Reikija bude radosno.

REIKI, jer vrijedi ❤

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s