Život bez načela je brod bez kormilara.

dddddddddddd

  • Život bez načela je brod bez kormilara, poznata Gandijeva izjava, koja  vrlo dobro oslikava zloupotrebu slobodarstva općenito. Prva i osnovna životna filozofija, misao vodilja, žila kucavica, svakome, treba da bude sloboda, odnosno; da je svako slobodan činiti šta želi ali da niko nije oslobođen posljedica svoga čina.  U svezi s tim, dolazimo do zaključka da čovjek treba imati neka, od životnog značaja načela. Ova načela trebaju biti konstruisana tako da kucaju skupa s njegovom žilom kucavicom, slobodom. Ako bismo racionalno zaključivali, prije ili kasnije morali bismo shvatiti da naša sloboda nije sloboda ni u kom smislu ukoliko ugrožava slobodu drugog čovjeka. Dakle, potrebno je da shvatimo da unutar sebe moramo donijeti neke, vrlo važne odluke, postaviti ih sebi za načela i biti u suživotu s njima. Ovaj vid koherentnosti svakako ima tendenciju da postane zarazan u službi opšteg dobra.To bi bio odličan način tolerancije prema sebi i svima u svojoj životnoj sredini.
  • Pet Reiki načela garantuju blagost, kako prema onome ko ih se drži tako i prema onima koji imaju sreću dijeliti životnu okolinu s takvom osobom.
  • Kada bismo samo 21 dan čitali 5 Reiki načela, barem jednom dnevno, naša unutarnjost bi poprimila većinu njih i postavila ih sebi za načela.

1. UPRAVO DANAS SE NEĆU BRINUTI

Biti zabrinut znači zaboraviti da za sve postoji Božanska svrha. Ako smo zaista u skladu s vodstvom svojeg višeg jastva i, ako svaki dan živimo kako najbolje možemo, tada smo svjesni da smo učinili sve u svojoj moći, a ostalo prepuštamo univerzalnoj životnoj sili. Briga je obrazac mišljenja koji nastaje zbog osjećaja odijeljenosti od svijesti “JA JESAM” (ili univerzalne cjeline).
2. UPRAVO DANAS SE NEĆU LJUTITI

Gnjev je, zapravo, potpuno nepotrebna emocija; Poput većine neprikladnih reaktivnih emocija, on ima korijene u osjećaju krivnje jer smo se odijelili od univerzalne svijesti. Ljutiti se znaci željeti imati kontrolu nad nečim, a razlog za to osjećaj je gubljenja kontrole, zapravo gubljenje sinkronizovanosti s našom Božanskom ili univerzalnom životnom svrhom. Mnogi su dopustili svome egu da upravlja njihovim tokom života, a u isto vrijeme ignoriraju unutrašnje vodstvo koje bi ih inače odvelo u prirodne i harmonične tokove. Dopuštajući egu da na njega djeluju neprikladne želje i očekivanja, doživljavamo neizrecivu patnju. Sve počinje laganom ljutnjom.
3. UPRAVO DANAS ĆU ŽIVJETI U ZAHVALNOSTI

Živjeti u zahvalnosti znaci živjeti u obilju. Kada smo stalno u stavu zahvalnosti, kada se osje?amo zahvalni ne samo za ono što smo dobili, već i za ono za što znamo i vjerujemo da ćemo uvijek dobivati, počinjemo magnetski privla?iti obilje. Naše normalno stanje je stanje obilja.

4. UPRAVO DANAS ĆU POŠTENO RADITI SVOJ POSAO

Za harmonični tok života neobično je važno poštenje prema samome sebi. Biti pošten prema sebi znači suočiti se s istinom u svemu oko sebe. Kada se radi o zapažanju stvarnosti, mnogi od nas žive u svijetu mašte. Kada poričemo istinu o stvarnosti, a na kraju se s njom suočimo, možemo se ozbiljno poremetiti. Ponekad je teško baviti se istinom u našem svijetu, no ako stvarno pogledamo u dubinu i istražimo svoje vlastito ponašanje i otkrijemo svrhu koju razni ljudi i situacije imaju u našem životu, steći ?emo razumijevanje za sve.
5. UPRAVO DANAS ĆU POKAZATI LJUBAV l POŠTOVANJE ZA SVAKO ŽIVO BIĆE

Zaista, mi smo svi iz jednog izvora. Također je jasno da svi oblici života ovise jedni o drugima. Destruktivne promjene koje su se u zadnje vrijeme desile na ovom našem planetu (koje su se dogodile zbog ljudske neosjetljivosti za ekološku ravnotežu) upoznale su nas s tom činjenicom. Da bismo preživjeli, otkrivamo da ćemo morati napustiti svoju sebičnu sklonost za kontroliranjem prirode i da ćemo morati pokazati ljubav i poštovanje za sve oblike života.

 

– REIKI TRETMANI

Već dugo vremena ste bolesni i probali ste sve konvencijalne metode, dali ste šansu ljekarima i farmaceutici, ali, nisu vam pomogli? Javite sa za Reiki tretmane i uvjerite se i sami koliko blizu i lako vam je bilo rješenje.
-REIKI TEČAJ

Ukoliko ste nekad vidjeli da je neko icjelio neku bolest samo polaganjem ruku na bolesnika, ili da je isti iscjeljen tako što su mu slali energiju na daljinu, vi ste svjedočili Reiki iscjeljenju. Bilo da se radi o samotretmanu ili isjeljivanju drugih, Reiki je jednostavna tehnika koju svako može naučiti i svaka porodica bi trebala da ima jednog Reiki praktičara.
Balansirajte vaše čakre, dozvolite energiji života da slobodno struji kroz vas. Očistite prošlost (karmu) i otvorite sebi put za bolje životne okolnosti. Po završetku tečaja, na kućnu adresu dobijete diplomu o završenom stepenu, a postoji i mogućnost dobijanja vlastitog pečata s vašim imenom, prezimenom i Reiki titulom.

Ukoliko vas zanima više informacija o bilo kojem programu iz naše ponude, slobodno nam se obratite u inbox ili na naš e-mail: skolazadusu@hotmail.com
Azra & Nedzad (Škola za dušu) ❤

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s