KRETANJE KA EKSTAZI ISTINE

mmmeeedddd

 

 

 

 

Meditacija je oslobođenje od misli i kretanje ka ekstazi istine. Istina je samo ono što možeš osjetiti. Ljubav, sloboda, to je nešto najukusnije što se može osjetiti. Sloboda i ljubav idu zajedno. Ljubav nije reakcija u smislu: ja te volim zato što ti voliš mene. To je onda trgovina, stvar koja se kupuje, razmjenjuje; to nije ljubav. To je misao o Ljubavi.
Misao nas vodi ka želji. Najčešće svi želimo postati poznati ljudi, ali onoga trenutka kada želimo postati nešto – mi više nismo slobodni. To je trenutak kada postajemo robovi vlastite misli, vlastite želje.

Iznad intelekta postoji nemjerljiva inteligencija. Znajte; “meditacija je eksplozija inteligencije”.

Meditacija smanjuje stres, smanjuje krvni pritisak, pomaže u borbi protiv dijabetesa. Dakle, meditacijom do zdravlja.

Osoba koja redovno meditira ima drugačiju vibraciju, finiju, smireniju i tako zapravo djeluje na druge u njenom prisustvu; postaju opušteniji, pozitivniji.

Meditacija nas čini osječajnijima, sretnijima, inteligentnijima, poboljšava pamćenje i koncentraciju, širi empatiju.
Meditacija usporava proces starenja moždanih stanica i pojačava neuroplastičnost mozga, što zapravo znači da nam omogućuje da lakše promijenimo sebe, odnosno svoje loše navike.

Ukoliko imate problem sa nesanicom; meditacija će vrlo uspješno otkloniti taj problem. Naime, meditacija djeluje kao vrlo moćan medikament protiv nesanice stoga što utječe direktno na njene uzroke; depresiju, stres, strah ili nervozu.

Meditacija nas dovodi u dodir sa najboljim u nama; sa našom suštinom.

MEDITIRAJTE SA ŠKOLOM ZA DUŠU.

U sklopu programa koji traje 21 dan i koji se odvija korespodentno, on-line, klijenti će biti detaljno upućeni u meditaciju i njene blagodati. Program počinje s dvijema aktivnim meditacijama koje služe kao uvod u meditativno stanje, zatim slijede meditacije s mantrama i konačno, duboki mir ili klasična meditacija. U sklopu programa, polaznik će biti u mogućnosti sve nejasnoće podijeliti s nama i tražiti smjernice za ispravno meditiranje. Također ćemo svakom polazniku proslijediti stručnu literaturu za izučavanje meditacije i njenih blagodati.
Škola za dušu njeguje elementarne primjese duhovnosti: reiki, jogu i meditaciju. Stoga je Škola za dušu i škola meditacije.

Sve informacije zatražite u inbox ili na naš e-mail: skolazadusu@hotmail.com

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s