VRIJEME JE ZA BUĐENJE

fgghffhghfhgffgh

Vi osjećate da nešto nije u redu sa svijetom kakav je danas, sa životom kakav živimo, znate da ne kontrolišete svoj život i to pripisujete sudbini, ali to je samo javno priznanje da ne kontrolišete svoj život. Svaki dio vašeg bića se buni protiv događaja u koje ste uvučeni i na koje ne možete utjecati. Znate da je sve pogrešno; pogrešne namjere, želje, djela, ništa na svijetu nije onako kako treba biti.

Ali, ne znate odgovor na pitanje: Šta je to?

Ovo je program za one koji žele saznati. Ovo je program koji će vas probuditi i omogućiti vam pogled iz stvarnog života, razmišljanje i življenje stvarnog života.

“Mi ne znamo, nemamo svijest o tome da smo uspavani, ovo je najveća prepreka našem buđenju, jer ne postoji budilnik koji će nas, kao ujutro, probuditi iz kreveta.
Možemo samo pokušati pronaći nekoga ko je već probuđen i tražiti da bude naš “budilnik”. Samo u ovoj fazi, kada smo sve više svjesni da većinu vremena spavamo, i da nam treba učitelj, tada je pojedinac spreman da se probudi.”

Gurdjijev

Pogledajmo još šta probuđeni kažu za obični život, za običnog čovjeka i njegovo stanje:

-Mi smo zaspali i sami ne možemo da se probudimo.

-Mi smo mašine vođene impulsima iznutra i izvana.

-Mi imamo samo želje kojima smo vođeni, neke od njih su jače a neke slabije.

-Mi se uvijek poistovjećujemo s nečim.

-Mi sebe uopše ne poznajemo.

-Mi nismo ono što zamišljamo da jesmo.

-Mi smo puni sebeljublja i taštine i zbog toga mi sebe ne možemo vidjeti onakvima kakvi jesmo.

-Mi posjedujemo samo informacije, bez znanja i razumijevanja.

-Mi ne znamo šta uistinu želimo i kao takvi mi nemamo cilj.

-Mi ne možemo zadržati pažnju.

-Mi živimo u snovima i maštanjima, u umu živimo većinu svog vremena.

-Mi mislimo da znamo, ali zapravo ne znamo šta istina jeste.

-Mi smo puni navika kojima robujemo.

DOBROBITI UNUTARNJEG MIRA

Unutarnji mir počinje u trenutku u kojem ne dopuštaš drugim osobama ili događajima da kontrolišu tvoje emocije. Unutarnji mir, odnosno naše reakcije nas klasificiraju u očima drugih. Neprimjerena ili pretjerana reakcija, neprikladna datoj situaciji klasifikuje nas kao agresivne, odnosno manje mudre, dok blaga reakcija ostavlja utisak mudrosti kod drugih. Ovo bi, ukratko bile beneficije našeg unutarnjeg mira koje prikupljamo od okoline. Ali najveće beneficije su zapravo one koje mi osjetimo, koje drugi ne vide. Sreća i Ljubav počinju sa nama, u sebi ih osjećamo. No, kada je u nama oluja, ne možemo osjetiti sreću i ljubav. Dakle, sreća i ljubav počinju unutarnjim mirom. Postoje tehnike za kultivisanje ovog, najčistijeg i uzvišenog dijela postojanja.

Krenite na Unutarnje putovanje. Probudite se. Ovo je program koji djeluje baš kao metafora o piluli u filmu Matrix. Ovaj program je cvena pilula, pilula za buđenje. Osjetite stvarni život.

Program “UNUTARNJE PUTOVANJE” vas vodi na mjesto gdje ništa nije nemoguće, vodi vas iz mraka ka svjetlu, iz tuge ka sreći, iz rezigniranosti ka entuzijazmu, od anskioznosti ka radosti.

Želite li ovladati ovim tehnikama, prijavite se za naš program UNUTARNJE PUTOVANJE.

Zanima vas na koji način se postiže duševni mir, suosjećanje, samokontrola, bezuvjetna Ljubav, izolacija od svakidašnjeg stresa?
Kako doći do željenog mira i radosti?

Naš odgovor glasi; program Škole za dušu UNUTARNJE PUTOVANJE !!!

Program se odvija korespodentno, online. Ne morate nigdje ići, sve usluge Škole za dušu možete uživati u udobnosti vlastitog doma, zahvaljujući blagodati tehnike. Za svoje klijente smo uvijek dostupni, putem Facebooka, e-maila, vibera, Skypea…

Više informacija zatražite porukom u inbox našeg Facebook profila Azra I Nedzad dzakulic ili na naš e-mail:skolazadusu@hotmail.com

Azra & Nedzad Dzakulic

ZAŠTO ŠKOLA ZA DUŠU?

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s