VRLO VAŽNO !!!

etttttter

Ovo je VRLO VAŽNO, molimo vas da pročitate i podijelite dalje.

Obzirom da zanimanje za Reiki raste, tako i svakodnevno dobivamo upite vezane za isti. Jedno od najaktuelnijih pitanja je sljedeće: Neke od klijentica su nam se žalile da su ih prethodni, moramo naglasiti PSEUDO-reiki majstori, majstori nekih drugih učitelja, ili sljedbenici nekih iskrivljenih reiki učenja, dodirivali i to na uznemiravajući način koji aludira na sexualno iskorištavanje. Takvi, samoprozvani reiki majstori su se pravdali da je reiki moguć samo ukoliko postoji dodir između majstora i klijenta. Ovo nije tačno, dodir nije neophodan !!! Neki se pravdaju čak i Usuijevim imenom, naime, govoreći kako je i sam Usui praktikovao inicijacije s dodirom. Takve majstore-učitelje, trebate samo pitati: “čemu je onda Usui dao simbole za rad na DALJINU?” Time bi samo sebe opovrgavao da reiki energija ne putuje kroz prostor/vrijeme.

Dakle, Reiki tretman je učinkovit bez dodira koliko i s dodirom, jer djeluje na vaše eteričko tijelo. Nemojte dozvoliti da budete pod utjecajem pseudo Reikista, ignoranata, totalno neupućenih u materiju i osnove Reikija, koji vas pripremaju svojom pričom kako Reiki potrebuje dodire, fizički kontakt. Ukoliko isti nemaju vašu dozvolu da vas dodiruju, i nisu vas upoznali da je Reiki tretman kao i Reiki inicijaciju moguće, čak i poželjno odraditi na daljinu, dakle, bez dodira, vaša moralna dužnost i obaveza kao građanina je da ovakvu osobu prijavite nadležnim vlastima !!!

Pitanja koja često dobijamo u inbox vezana za reiki.

Koliko je učinkovit reiki na daljinu?
Može li se inicirati u reiki na daljinu, putem skypea i slično?

Reiki je univerzalna, kosmička, životna energija i nadilazi vrijeme i prostor jer vrijeme i prostor mi pojmimo našim umom, a naš um je u nama, ne mi u našem umu. Dakle, mi, naša suština, naše istinsko biće je izvan vremena i prostora.

Ukratko, opis sistema djelovanja Reikija:

Reiki djeluje na eteričko tijelo. Reiki praktičar ne dira reiki energiju, on služi kao kanal, provodnik reiki energije. Još jednom, Reiki energija se ne dira.
Ljudska aura je energetska matrica koja se nalazi oko fizičkog tijela i ima sedam osnovnih slojeva. Aura svake pojedine osobe napaja se energijom univerzalnog energetskog polja (orgon, prana, chi, ki). Zatim energiju prosljeđuje u fizičko tijelo putem energetskih virova koje zovemo čakrama. Čakre tu energiju usisavaju i po energetskim kanalima (nadijima) šalju u žlijezde s unutrašnjim lučenjem, živce i krv. Svaka od sedam glavnih čakri je povezana s njoj odgovarajucim organima, žlijezdama i spletovima živaca.
Na eteričkoj razini, svaka od sedam glavnih čakri odgovara jednoj od endokrinih žlijezda. Tako endokrini sustav djeluje kao “prenositelj”
energije eteričkim energetskim centrima ili čakrama, a na sličan način čakre djeluju kao “prenositelji” energije natrag u fizički sustav pomoću endokrinih žlijezda.

Još jednom: NIKAKAV DODIR NIJE POTREBAN !!!

Azra & Nedzad Dzakulic ❤

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s