U ZDRAVOM TIJELU, ZDRAV DUH

5-Simple-Self-Care-Practices-for-a-Healthy-Mind-Body-and-Soul-6-naturemadeatwalmart-ic-ad.jpg

 

“U zdravom tijelu, zdrav duh” ili, izreka “tijelo je hram duše” je popularna i u savremenoj jogi, ali i u drugim duhovnim praksama. Tijelo je u biti naše vozilo, i to je jedan način gledanja odnosa tijela i istinski nas, našeg sopstva.
Duh i tijelo su isprepleteni i međuovisni. Stoga poštivanje tijela jest na neki način i poštivanje vlastite duše, sebe samih.

– Jedna od najpopularnijih metoda za iscjeljivanje raka koja je nastala u dvadesetim i tridesetim godinama,  među onima koji ne vejruju u energetsko icjeljivanje, mada u početku za iscjeljivanje tuberkuloze, kasnije raka, terapija je Maxa Gersona, koja se temelji na pretpostavci da živa sirova hrana djeluje tako da čisti i prirodno jača imunološki sustav tijela. Dakle, uvodi se prehrana samo od sirovog voća i povrća. Albert Schweizer veoma se zalagao za tu terapiju, a njegova vlastita žena izliječila se tom terapijom.

 – Post je još jedna važna metoda iscjeljivanja kada se koristi u kombinaciji s Reikijem. Terapeutski post jedna je od najstarijih metoda koja se koristila vjekovima za iscjeljivanje bezbroj bolesnih stanja, kao što su artritis, astma, bolesti kože, visoki krvni tlak, smetnje probave i bolesti bubrega i jetre. Većinu bolesti čovjek je sam izazvao preobilnim jelom, lošom prehranom i nedostatkom tjelesnog kretanja. Letargija i suviše veliko uživanje u teškim jelima sigurni je put do autointoksikacije. Nakon 3 dana javljaju se početne smetnje kao što su: osjećaj gladi i vrtoglavice ili slabost.

– U Skandinaviji liječnici koji slijede biološki put, koriste post u trajanju od sedam do šezdeset dana sa zaista zapanjujućim rezultatima. Ako je bolesnik suviše slab da počne postiti, stavljaju ga na zdravu prehranu da ga ojačaju pa da kasnije može početi postiti. Postoje različite vrste posta. Pravi postovi su samo s vodom, a kod ostalih se kombiniraju voćni sokovi i juhe od povrća. Jedan post kombinira čak limunov sok, javorov sirup i kajenski papar, razrijeđen u vodi. Ključ za svaki post upotreba je samo svježeg voća i povrća.

– Reiki snažno djeluje ako se upotrebljava zajedno s postom jer pomaže ublažavanju simptoma koji bi se mogli pojaviti tijekom prva tri dana. On također pojačava energiju životne sile, koja pomaže jačanju imunološkog sustava i ubrzava proces eliminacije. Post kombiniran s Reikijem bit će uspješna alternativa. Tijekom posta važno je piti mnogo tekućine.

Predlažemo da pročitate još i;

KAKO SE ISCIJELITI BEZ DOKTORA

REIKI TEHNIKA SADA JE DOSTUPNA I VAMA

ZAŠTO ŠKOLA ZA DUŠU

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s