KOLEKTIVNO TIJELO BOLA

 

maxresdefault

 

Svako od nas nosi svoj dio tereta, svakome od nas teško je u nekim aspektima života, i istina je da mnogi misle da je drugima lakše. Znate kako se kaže; “Trava je uvijek zelenija u susjedovom dvorištu”.

Vidimo dječaka koji ide iz škole, i mi mislimo; ok, on je zdrav, mlad, život je pred njim, a ne znamo da je možda baš taj dječak žrtva nasilja u školi, da ga kolege ugnjetavaju, tuku, maltretiraju…sve dok ne čujemo na vijestima da je tinejdžer izvršio samoubistvo, ne znamo da tinejdžeri mogu imati tolike probleme.

Vidimo mladića u punoj snazi, ili prelijepu djevojku, ili njih dvoje skupa, i za njih isto pomislimo; mladi su, zaljubljeni, sve će stići, a ne znamo da on ili ona pate za drugim, da nemaju stan u kojem bi započeli zajednički život, da njihovi roditelji njima brane da budu skupa jer roditelji imaju svoje razloge, ne znamo da je to njihov sav svijet i da je taj njihov svijet više nego dovoljan razlog patnje, i da je taj razlog dovoljan njima da na kraju jedno od njih digne ruku na sebe.

Vidimo mladu poslovnu ženu koja nosi aktovku, vozi dobar auto i pomislimo da je puna sebe, da je ovo i ono, a ne znamo da je ona možda samohrana majka i da se jedva dovija da bi opstala u muškom svijetu biznisa, da je u tom svijetu omalovažavaju, vrijeđaju, da je žrtva seksističkih i raznih stereotipa.

Vidimo toliko bračnih parova sa djecom u parku, i vidimo bračni par bez djece u istom parku kako čeznutljivo gledaju prema djeci jer ne mogu dobiti potomke. Djeca se igraju, čujemo ih, skaču, vrište, zabavljaju se, a barem jedno od njih ide na dijalizu svaki dan, ili je jedno od njih suočeno s kemoterapijama, ili ima naznake početka neke druge teške bolesti.

Vidimo starca ili staricu kako nosi ceker iz prodavaonice, pun je, i mislimo ok; barem je pokretna, zdrava, ima i vjerovatno penziju čim nosi vrećicu…a ne znamo da je starica ili starac izgubio jedino dijete u saobraćaju, ili prokletom ratu.

Mi ne znamo sa čime se nosi potpuni stranac kojeg sretnemo i koji izgleda pristojno, koji se čak i nasmiješi, jer svako koga sretnemo nosi svoj dio tereta, svako se bori sa svojim demonima.

Pored dakle tog ličnog bola koji svaka individua ima, postoji i kolektivno tijelo bola.

Živjeti sa bolom na duši je patnja, ali ne moramo to nikad uzeti kao kaznu jer shvatanje bola kao kaznu donosi nam još više bola. Nema ništa unutarnjije za čovjeka od unutarnjeg bola. I stoga; Bol transformiše, zaista. Žene su stoljećima bile žrtvom nasilja, da ne ulazimo u detalje, ali, ovo je činjenica koju svi znaju. Stoga su žene bliže prosvjetljenju i stoga je više žena na duhovnom putu. Ali, to je svakako zbog kolektivnog tijela boli koje žene dijele, a koje je raslo cijeli protekli period novije istorije.

Mi vam nudimo besplatno knjige za samopomoć koje bismo svima prvo preporučili. No, postoje teži oblici problema koje knjiga neće moći riješiti. Treba razlikovati trenutnu bol od onoga što nas tišti, kao i što treba razlikovati bol na duši od duševne bolesti. Škola za dušu već više od 10 godina se bavi ovim pitanjima i pomogli smo mnogima širom svijeta. Imamo programe koji su pomno razvijani, iskustvom brušeni i dovedeni do potpune mogućnosti implementacije tako da svaki pojedinac vrlo lako prihvata i usvaja svaki aspekt naših programa koji će mu pomoći da se vrati životu, i da se život vrati njemu.

No, ukoliko Vas zanima šta je to uopšte “Škola za dušu” i koje su joj reference, to možete pročitati na ovim linkovima;

KNJIGE U NAŠEM AUTORSTVU

ZAŠTO ŠKOLA ZA DUŠU

KAKO SE ISCIJELITI BEZ DOKTORA

REIKI TEHNIKA SADA JE DOSTUPNA I VAMA

Osvijetlite ego koji inače voli patnju, uđite u vječnost tako što ćete ući u “sadašnji trenutak”, dopustite da vas tišina obuzme…to i još puno toga naučiće Vas Eckhart Tolle i Don Miguel Ruiz u svojim knjigama koje Vam poklanjamo u elektronskoj formi.

Kliknite na knjigu koju želite i proces preuzimanja kreće.

Eckhart Toll – Nova Zemlja

Eckhart tolle – moć sadašnjeg trenutka

Eckhart Tolle – Moć sadašnjeg trenutka u-praksi

Eckhart Tolle – Tišina govori

-Don-Miguel-Ruiz-Cetiri-Sporazuma

Don Miguel Ruis – Peti sporazuma sa samim sobom

Don Miguel Ruiz – Glas znanja

Don_Miguel_Ruis – Iza_granice_straha

Don_Miguel_Ruiz_-_Majstorstvo_

Jeste li već čuli za čudesne Šri Jantre Škole za dušu? Sada u ponudi imamo i prekrasnu, jako moćnu SHAMBALA narukvicu.

SHAMBALA narukvica sa Šri Jantrom i REIKI poludragim kamenjem u bojama čakri je zaista prekrasna, a tamo gdje je ljepota, slijedi dobrota – to je zakon Univerzuma!

SHAMBALA na sanskritu znači; “mjesto mira” ili “mjesto tišine”, mistično kraljevstvo koje se spominje u drevnim tekstovima. Prema predanjima, SHAMBALA narukvica donosi mudrost, mir, ljubav i nadasve sreću.

Šri Jantra energizirana i urađena po vašim ličnim podacima; ime, prezime, datum i mjesto rođenja ali i energizirano REIKI poludrago AHAT kamenje u bojama čakri. AHAT kamenje je izuzetno iscjeljujućih svojstava, a nazivaju ga još i “Kamen Bogova sa Olimpa”

Ova SHAMBALA narukvica je odlična za kompletnu zaštitu od negativne energije, balansiranje vaših čakri, čišćenje aure ali i općenito poznata po tome što vlasniku donosi SREĆU!

SHAMBALA način izrade narukvice poznat je na istoku po svojim mističnim moćima!

 

 

Jantre su zaista dobre za svaku osobu da ih ima.  LJubičasta je osobna, za zaštitu od negativne enegije gdje god da ste, nosi se oko vrata, može i u novčaniku ili torbici. Braon je Rahu, ona je odlična zaštita protiv depresivnih stanja i turobnih misli, a pored toga i pojačava dejstvo osobne jantre, može i ona u tobicu ili novčanik, a može i u ladicu sa Vašim osobnim stvarima. Zelena je za prostor je odlična zaštita vašeg doma od neželjenih utjecaja i ide iznad ulaznih vrata kuće ili stana.

UZ JANTRE DOĐU DODATNE KRAĆE UPUTE! Preporuča se set od 3 jantre zbog sinergije djelovanja, ali možete odabrati i jednu ili dvije.

Da, Jantre su zaista čudesni ALAT ZA OTKLANJANJE NEGATIVNE ENERGIJE I ZAŠTITU OD ISTE.

Šaljemo širom sviijeta.

Za izradu narudžbe trebaju nam podaci; ime, prezime, datum i mjesto rođenja kao i adresa na koju šaljemo.

Više informacija o Jantrama i Shambali zatražite porukom u inbox naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail; skolazadusu@hotmail.com

One Comment Add yours

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s