PROSTOR I ENERGETSKO ČIŠĆENJE

534993_454124264663218_428187044_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovako zvuče stereotipi; AKO ŽELITE POČETI SA ENERGETSKIM ČIŠĆENJEM U VAŠEM ŽIVOTU, PROLJEĆE JE IDEALAN PERIOD. KRENITE OD SVOG ŽIVOTNOG PROSTORA KOJI JE U IZUZETNO BLISKOJ KORELACIJI SA VAŠOM ŽIVOTNOM ENERGIJOM!

Ne! Ne čekajte proljeće, petak…ovo i ono jer u čekanju prolazi život.

Nije potrebno posebno spominjati koliko je važno da je vaš stan fizički čist i pospremljen!!! Kad uzmete krpu u ruke i počnete prati prozore budite svjesni da to nije samo puko micanje fizičke prljavštine. Na energetskom nivou to predstavlja koliko jasno vi vidite svijet oko vas, koliko sunca puštate u svoj život, i kako drugi vas vide! Slično je i s ostalim stvarima. Prilikom čišćenja prostora vi čistite i svoj unutrašnji svijet.
Slijedi opis takozvanih “clutter” stvari (dar-mara) koje odvlače energiju iz vašeg prostora u neželjenim smjerovima i koje bi bilo dobro ukloniti iz stana (NE u podrum, NE kod svojih roditelja!)

Bacite ih, poklonite ih nekome ko to želi, prodajte!

Ukoliko ćete se odlučiti na temeljito pospremanje pokušajte dobro ocijeniti svaku stvar koju uzmete u ruku odgovara li opisu “cluttera”, KAKVE EMOCIJE BUDI U VAMA, i što vam govori vaša intuicija (pri tome uzmite u obzir da strah od micanja BLOKADA također može reći “ne” namjeri da maknete određeni predmet!).

U redu je ako odlučite neki predmet ostaviti iako odgovara opisu “cluttera” -bit je u tome da ste SVJESNI te odluke. Možda niste sada spremni na to, ali doći će pravo vrijeme i tada ćete to ukloniti. Zato je važno da takva pospremanja radite s vremena na vrijeme (barem jednom godišnje!). I budite svjesni procesa koji se pritom zbiva!
Dakle, što su “clutteri” – STVARI KOJE NAM STVARAJU BLOKADE JER BUDE ODREDJENE ENERGETSKE BLOKOVE U NAMA:

1. STVARI KOJE NISMO KORISTILI DUŽE OD GODINU DANA
(garderoba pogotovo, ali se odnosi i na sve ostalo: knjige, muzika, posteljina, suđe…)
Na psihološkom nivou posjedovanje takvih stvari kreira osjećaj beskorisnosti i besmisla, upravo zbog nekorištenja tih stvari!

2. STVARI KOJE NE VOLIMO (ali ih zadržavamo iz razno raznih razloga) One izazivaju i u nama osjećaj nevoljenosti. Želite li se osjećati nevoljeno?

3. PRLJAVE, NEUREDNE I NEORGANIZIRANE STVARI
Takva situacija podržava osjećaj kaosa i težine u vlastitom životu.
4. PRETRPANOST (previše stvari na malo mjesta, pretrpani ormari, ladice…)
Takva situacija u nama podržava osjećaj težine i neimanja dovoljno životnog prostora. Ovisno u kojem dijelu stana imamo takvu situaciju taj osjećaj će utjecati na neko od područja života (karijera, odnosi, partnerstvo, novac…).
5. SVE NEZAVRŠENO
Nezavršeni poslovi izazivaju osjećaj nemira, i stalno nam šalju nesvjesnu poruku “daj me završi!”. Ili završite to, ili odlučite da se više ne želite s tim gnjaviti i uklonite to!

6. STVARI KOJE NAS NA OVAJ ILI ONAJ NAČIN PODSJEĆAJU NA NEUGODNE SITUACIJE U ŽIVOTU I NA BILO KOJI NAČIN IZAZIVAJU NEUGODNE EMOCIJE U NAMA.
Želimo li to i dalje imati u svom stanu (i u sebi)? Bit života je da živimo u sadašnjem trenutku, ali su mnogi od nas često vezani za prošlost. Micanjem takvih stvari pomoći ćemo si da lakše dišemo i budemo usredotočeni na sadašnjost!
Pritom se ovdje ne misli na drage uspomene koje u nama bude pozitivne emocije i snagu – takve stvari su naravno poželjne!!!

7. STVARI VEZANE UZ BIVŠE LJUBAVNE ODNOSE
Vežu nas na energetskoj razini uz te osobe i mogu ometati naš sadašnji odnos! Naravno, ovdje je potrebno upotrijebiti razum i odlučiti da li nas neka stvar doista veže na negativan način uz bivši odnos, ili predstavlja dragu i podržavajuću uspomenu na jedan period života.

8. STVARI KOJE NAM VIŠE NE PRISTAJU (niti će nam pristajati!)
Misli se na garderobu (ali se može primijeniti i na ostalo). Žene imaju pogotovo problema s tim – “jao udebljala sam se i ne stanem više u ovu suknju, ali neću je baciti jer idem na dijetu pa ću smršaviti”. Poznajem žene koje su stalno na dijeti, a niti vidim da su išta smršavjele, a što mi je još apsurdnije, u stvari niti ne vidim da im je dijeta potrebna. Očito je riječ o niskom samopoštovanju i nevoljenju sebe. Ako ne smršavite nakon godinu dana BACITE taj odjevni predmet jer takve stvari u vama podražavaju osjećaj da s vama nešto nije u redu (nije u redu da sam malo deblja, nije u redu ovo, nije u redu ono…). Ako volite imati takve osjećaje o sebi onda slobodno zadržite stvari koje vam ne pristaju. Izbor je uvijek vaš!

9. STVARI “ZA SVAKI SLUČAJ”
Ako smo skloni čuvati stvari koje nam zbilja ne trebaju ali se bojimo da će nam zatrebati jednom u budućnosti, one na psihološkoj razini podržavaju osjećaj da nikad ne možemo dočekati svoj trenutak, i osjećaj nesigurnosti u obilje Svemira i njegovu podršku! Ustvari, čuvanjem takvih nepotrebnih stvari sebi nikad nećemo dozvoliti otvaranje kanala obilja i vjerojatno ćemo život provesti u egzistencijalnom grču. Na ovim našim prostorima takvo stanje je kolektivno prisutno i vrlo snažno izraženo, i nije jednostavno oduprijeti mu se.

10. STATUSNI SIMBOLI
To su stvari koje u nama podržavaju iluziju da smo veliki i bolji od drugih. Mi smo svi međusobno jednaki, i svaki osjećaj nadmoćnosti je čista iluzija, maska koju nosimo da bi se ustvari zaštitili. Iza nje obično stoji uplašenost i nesvjesni osjećaj bezvrijednosti. Ovo je najteže područje za čišćenje jer je uplitanje ega ogromno.
Međutim, ne predstavlja problem sam predmet već način na koji ga mi doživljavamo. Npr. neko može imati svoje diplome na zidu kao potvrdu samome sebi za uloženi trud i vrijeme u ono što voli, ali ga one ne čine da se osjeća vrijednijim od drugih koji nemaju te diplome – u tom slučaju te diplome ne predstavljaju statusni simbol. Ali ako osoba ističe svoje diplome kako bi se predstavila boljom od ostalih tada one jesu statusni simboli i osoba bi ih trebala skloniti ako doista želi skinuti maske i pokazati se onakvom kakva doista jest. Ali ego je ovdje jak…

11. BESMISLENI POKLONI – pokloni koji nam se ne sviđaju ili nemaju svrhe
Važno je maknuti takve poklone jer oni u nama podržavaju osjećaj da smo neviđeni, da drugi ne vide kakvi mi zaista jesmo i što nam treba (jer da vide ne bi nam poklanjali takve gluposti!). U redu je maknuti neželjene poklone!!! Možete imati kutiju u kojoj ćete ih držati dok se ne pojavi neko kome će doista trebati! Bitno je da imate namjeru da su pokloni u toj kutiji “u tranziciji”, da više nisu vaši te čekaju pravu osobu, kako bi time eliminsali njihov neželjeni učinak dok se fizički još nalaze u vašem stanu.

12. RAZNE USPOMENE KOJE NAS DRŽE U PROŠLOSTI
To se pogotovo odnosi na svakojake zbirke (salveta, čačkalica i sl.) koje nas više ne privlače ali iz sentimentalnih razloga su još tu. Takve stvari mogu u nama podržavati osjećaj da ne možemo otvoriti novi krug ljudi! Ovdje je škakljivo za odlučiti što ukloniti a što ne. Stvari koje nas podržavaju su poželjne, no čuvanje medvjedića kojeg smo dobili kad smo imali tri godine već može biti upitno.

13. STARE NOVINE I »ČASOPISI, KNJIGE, MUZIKA, FOTOGRAFIJE i sve ostalo što nosi simbolički zapis onoga što ne želimo imati u svom životu.
Opet škakljivo područje! Ukoliko npr. imamo videokasete ili DVD-ove s tugaljivim, srcedrapajućim i tragičnim filmovima, ili isto takve knjige, muziku, slike i fotografije, trebamo se upitati želimo li i mi imati život kakav se tamo prikazuje! Gorka istina je da često puta ŽELIMO!!! I mnogima će biti teško odlučiti maknuti stvari koje izazivaju takve teške emocije. Krajnja odluka je na nama. Ako se odlučimo zadržati nešto od toga budimo barem iskreni i recimo si “ok, u ovom trenutku mi to još treba i zato ne želim to ukloniti” – bitno je da budemo svjesni naše odluke!
Mislim da sad razumijete zašto je proces čišćenja stana s ovakvim pristupom često emotivno buran, zašto traje cijeli život, i zašto je potrebno raditi inventuru barem jednom godišnje!

14. TZV. MISTERIOZNI PREDMETI
To su predmeti kojima ne znamo namjenu, kojima čak ne znamo kako su došli u naš stan. Bacite ih odmah!
I da ponovim, stvari koje odlučite ukloniti NIKAKO NEMOJTE SPREMITI U PODRUM (=podsvijest) ili na tavan (=nadsvijest, budućnost, duhovno područje života), NEMOJTE IH ODNIJETI K RODITELJIMA (=podržavanje vlastite nesamostalnosti) NITI POKLANJATI NEKOME KO IH NE ŽELI. Prodajte ih (zašto ne bi zaradili na tome!??), poklonite ih nekome ko ih doista želi, ili ih jednostavno bacite!
Ako ne živite sami stvari drugih osoba nemojte micati na silu!!! Pokušajte svoje ukućane privoljeti da vam se pridruže u zajedničkom čišćenju, ali ako oni ne žele nešto ukloniti pustite ih da to zadrže.

Stan tek nakon fizičkog čišćenja i uklanjanja nepotrebnih predmeta ima smisla čistiti i energetski. Najbolje je energetsko čišćenje REIKIJEM. Nakon temeljitog čišćenja stana (koje može potrajati danima!) slijedi uređivanje prostora, unošenje boja i predmeta koji će nas podržavati u životnosti.

Međutim, provedete li u svom stanu samo čišćenje “cluttera” učinili ste već više od pola posla! Ukoliko zasučete rukave i krenete u akciju čišćenja volio bih da mi javite vaša iskustva! Nesumnjivo ćete odmah nešto primijetiti, spoznati, otkriti, o sebi i o prostoru. Neke stvari će vam se pokazati tek tjednima kasnije. Ali u svakom slučaju bit će to uzbudljivo iskustvo!

 

No, dodatno za energetski čišćenje prostora ali i zaštitu istog od nove negativne energije tu su neprikosnovene Jantre, u ovom slučaju baš Jantra za prostor.

36933415_1768180263257605_5686291856703356928_n

Više informacija o Jantrama zatražite porukom u inbox ili na naš e-mail; skolazadusu@hotmail.com

Eto, želimo vam doista ugodno čišćenje i pospremanje, SADA!

A & N

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s