ENERGETSKI VAMPIRI – kako sačuvati svoju energiju!

ILoveMe
Jeste li culi za ENERGETSKE VAMPIRE??? E, ako jeste, onda znate da toksični ljudi, mogu nevjerovatno snažno, zatrovati vaše tijelo, um i emotivno manipulirati vama do te mjere, da postajete bolesni.

Dok neki ljudi u naš život unose ogromno veselje i lakoću jer su puni energije, tako da nas praktički elektriziraju svojim prisustvom, u isto vrijeme postoje i oni koji nas čine nezadovoljnima i depresivnima. Njihovo postojanje kod nas izaziva osjećaj krivnje, a nakon razgovora s njima osjećamo se kao da nas je pregazio šleper. Neki od njih užasno su grubi, a drugi opet pretjerano blagi i popustljivi.

Energetski vampir može biti i stalno uplakana osoba. Čitav svijet je uvijek protiv nje i pritom se sjeća baš svake grozne stvari koja joj se dogodila. To može biti i osoba koja stalno nastoji šarmirati i ne bira sredstva da bude u centru pažnje, osobe koje pretjerano dramatiziraju stvari ili osobe koje u svojim emocijama idu iz krajnosti u krajnost.
Radilo se o bilo kakvom energetskom vampiru, njega se treba čuvati i držati ga na potrebnom odstojanju.

Najčešće ne zelimo biti neljubazni i ne želimo povrijediti druge ljude, ali je neophodno da se spasimo ubijajućih razgovora. Čak i ukoliko niste u stanju pobjeći glavom bez obzira, i možete uz manje preinake sačuvati svoju energiju netaknutom.

Prvo što trebate je raspoznati da vas netko iscrpljuje, a to ćete najlakše učiniti tako da pratite svoje tjelesne reakcije. Je li se pojavilo stezanje u grudima prilikom razgovora? Jeste li osjetili veliki umor nakon što ste završili s telefonskim razgovorom? Je li vas počela boljeti glava u trenutku kada vam je neko pristupio? U trenutku kada se osjetite uhvaćenim u “vampirovu” zamku, preporučljivo je da:

– zamislite oko sebe svjetlosni zastitni krug, kroz koji nikako ne moze da udje negativna energija. takodjer, vasa zivotna energija ne moze da izadje van energetskog kruga
– dobro je da imate osobnu mantru i ponavljate je dok vam druga osoba priča svoje ‘noćne more’
– ne postavljajte dodatna pitanja i potpitanja, takve osobe ionako samo traze povod da pričaju svoju priču
– Preko svog energetskog kruga posaljite osobi svjetlosti i svoju ljubav te poželite sreću u životu.

Jedan od načina na koji energetski vampiri svojim žrtvama oduzimaju energiju je traženje različitih usluga. Sve započinje s naizgled beznačajnim sitnicama, a završava kao potpuno parazitiranje. Budite oprezni u svojim odnosima i reagirajte već na prve pokušaje podređivanja od strane “vampira”. Jedan način zaštite je određivanje granica: “Ovo je ono što mogu učiniti za tebe, a ovo ono što ne mogu.”
Dajte drugoj osobi jasno do znanja koju ulogu igra u vašem životu i shodno tome odredite način komuniciranja.

Kada ste u kontaktu s “vampirom”, zaboravite na bilo kakvo žrtvovanje svoje privatnosti i strogo odijelite profesionalne odnose od osobnih. U trenucima kada druga strana prijeđe postavljene granice, odmah prekinite takvu komunikaciju i odredite prije postavljene granice.

OVO JE JAKO VAZNO DA ZNATE!!!

Nađite vremena kako biste razmislili zašto se određeni energetski vampiri pojavljuju baš u vašem životu. Postoji mišljenje po kojem u našu svakodnevnicu privlačimo upravo ono što nismo razriješili u sebi samima! Ukoliko smo osobe sklone ljutnji, najvjerojatnije je da ćemo se naći okruženim ljutitim ljudima. Ili stalno upadati u situacije koje ce izvlačiti na vidjelo nasu ljutnju. Znajte takodjer, da je svaku ljutnju i bijes,neophodno sto prije otpusiti ili osloboditi, jer ona truje vašu krv i pravi tumorsko tkivo. Direktnije – najvjerovatnije ćete dobiti karcinom! Također i ako previše trpite u sebe, i ne pokazujete tj, suzbijate ljutnju, a kako bi ste ispali fini prema ljudima!!!

Zbog svega toga pokušajte razmisliti na koji način se vi sami ponašate prema ljudima koje srećete. Ukoliko primijetite da u kontaktu s njima nesvjesno primjenjujete tehnike oduzimanja energije, odmah promijenite način ponašanja. U ogromnoj ste zabludi ukoliko mislite da vam je za normalno funkcioniranje potrebna tuđa energija. U ovome svijetu su energetske zalihe beskonačne i nitko ne treba parazitirati na nekome drugom. Dovoljno je pronaći svoje unutrašnje središte i povezati se sa svemirom i prirodom. STO STE VI MIRNIJI IZNUTRA, VAŠ SVIJET IZVANA ĆE BITI PUN MIRA!

Raikisti, zaglađujte svoju auru često, to je jedna od najboljih zaštita uvijek i protiv svih negativnih entiteta.

16684103_1252131841529119_9203725095991219790_n

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s