KAKO VOLJETI SEBE

Love-Yourself-Femme-Fortune.jpg
Prekrasne riječi prepune mudrosti i ljubavi koje je Charlie Chaplin ostavio čovječanstvu zaslužuju da se podijele opet i opet i svima, i da se pročitaju sa istom pažnjom i ljubavlju s kojom ih je on izgovarao.
Misli koje je za svoj 70. rođendan, 16. januara 1959. godine, Čarli Čaplin poklonio čovječanstvu.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, shvatio sam da su bol i emocionalna patnja samo upozorenja koja mi govore da trenutno živim suprotno od svoje istine. Danas znam da se to zove BITI VJERODOSTOJAN.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, shvatio sam koliko može biti uvrijedljivo kada pokušavam da natjeram nekoga da radi ono što ja hoću, iako znam da trenutak nije pravi i da ta osoba nije spremna za to, pa čak i onda kada sam ta osoba JA. Danas, ja to zovem POŠTOVANJE.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, prestao sam žudjeti za nekim drugačijim životom i mogao sam vidjeti da je sve što me je okruživalo ustvari bilo poziv da rastem i da se razvijam. Danas, ja to zovem ZRELOST.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, shvatio sam da sam pod bilo kojim okolnostima uvijek na pravom mjestu, u pravo vrijeme i da se sve događa u tačno pravom trenutku. Tako da sam mogao biti miran. Danas to zovem SAMOPOUZDANJE.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, prestao sam samom sebi krasti svoje vrijeme, i prestao sam praviti grandiozne projekte za budućnost. Danas radim samo ono što mi donosi radost i sreću. Radim stvari koje volim da radim i koje vesele moje srce i činim to na svoj vlastiti način i u svom vlastitom ritmu. Danas znam da se to zove JEDNOSTAVNOST.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe oslobodio sam se svega što nije bilo zdravo za mene: od hrane, ljudi, stvari, situacija i svega ostalog što me je vuklo ka dnu a dalje od mene samoga. U početku sam to zvao „zdravi egoizam“, ali danas znam da je to LJUBAV PREMA SAMOME SEBI.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe prestao sam željeti da sam uvijek u pravu, tako sam manje griješio. Danas sam shvatio da se to zove SKROMNOST.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, odrekao sam se navike da živim i dalje u prošlosti i da se brinem za svoju budućnost. Sada pak živim samo za ovaj trenutak u kojem se SVE dešava. Tako živim svakog dana i zovem to ISPUNJENJE.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe spoznao sam da me moj um može poremetiti i da se od nekih svojih misli mogu razboljeti. Ali čim sam počeo da koristim svoje srce, moj um je dobio dragocjenog saveznika. Danas ovu vezu zovem MUDROST SRCA.

Nema potrebe da se plašimo svađá, suočavanjá niti bilo kakvih problema, jer i zvijezde se ponekad sudare pa i iz tog sudara nastane neki novi svijet. Danas, ja znam: TO SE ZOVE ŽIVOT.

 

Škola za dušu Vas poziva da volite sebe, jer tu počinje ljubav, tu jeste ljubav; tu, u onome koji ljubi. Zavolite sebe i tek onda ćete moći dati ljubav svima, inače ćete biti kao žedna riba u oceanu, ili kako indijska mudrost kaže; iz prazne posude ne možete poslužiti nikoga.

Kad ste zadnji put učinili nešto za sebe? Ne za svoje tijelo, ne manikuru, pedikuru, frizuru, teretanu, ne mislimo ni na um kad kažemo za sebe, nego doista za sebe. Zar zaista mislite da ste vi svoje tijelo, ili svoj um? Ne! Kad ste zadnji put učinili nešto za sebe? 

Brinite o sebi, ne samo o tijelu i umu, nego i duhovnom aspektu sebe. Krenite na Yogu, ali ne na yogu kao tjelovježbu, počnite meditirati, ali istinski meditirati a ne sanjariti i pritom misliti da meditirate, počnite prakticirati Reiki, naučite ovu prekrasnu metodu samoiscjeljenja i balansiranja tijela uma i duha.

 

Onima koji se zanimaju za duhovni razvoj, za rad na sebi, slobodni smo prezentirati neke od naših programa, specijaliziranih za razvoj svijesti, brži duhovni napredak i svakako programa koji će vas povesti ka buđenju. Razmotrite neke od opcija i slobodno nam se obratite, rad s klijentima je strogo povjerljiv i diskrecija je svakome zagarantovana. Svi programi se odvijaju online tako da je velika pogodnost što u svakome od njih uživate iz udobnosti svoga doma.
Svakako, termini su fleksibilni i vrijeme se dogovara sa terapeutom/učiteljem.

 

Provjerite zašto ‘Škola za dušu’ uživa povjerenje klijenata širom svijeta.

– PROGRAM MEDITACIJA

Znajte; jedno je MEDITIRATI, a drugo je MISLITI da meditiramo, razlika je ogromna jer, u prvom slučaju, slučaju meditativnog stanja, mi jednostavno JESMO i tada osjetimo bistvovanje, dok u drugom slučaju, kada MISLIMO da meditiramo, mi zapravo razmišljamo, zamišljamo, računamo, kalkulišemo, i svašta nešto što su mentalne aktivnosti i sve to nije meditacija jer meditacija je stanje bez uma.
❤ Zbog čega je ovako? Samo je jedan razlog, a to je zato što smo mi po prirodi sanjari; čim sklopimo oči počinje sanjarenje, misli odoše tamo, tamo daleko, preko 7 mora i 7 gora…:)
❤ Teško je modernom čovjeku ne raditi ništa, ne razmišljati uopšte, teško mu je jednostavno biti jer ga je moderni način života naučio na brz život, na stalnost pokreta i misli.
❤ Naš program meditacija osmišljen je za moderni način života, uvodi vas u meditativno stanje, uči vas kako da ISPRAVNO meditirate, a ne da MISLITE da meditirate.

 

-UNUTARNJE PUTOVANJE

Program koji vas vodi da istražite vlastitu unutrašnjost. Uči vas emotivnim integracijama i bavi se pronalaženjem uzroka negativnih događaja koji se sada manifestuju kao vid blokada u bilo kojem segmentu vašeg života. Program koji vam ukazuje na svijet onakvim kakav jeste, a ne onakvim kakav mislimo da jeste; program koji će vas “probuditi”.

 

-21 DAN DO SAMOPOUZDANJA

Program koji vas uči kako da podignete nivo samopouzdanja te kročite kroz život gordo i stameno, kako da otklonite strahove koji vas sprječavaju da ostvarite svoje ciljeve.

 

-POBIJEDITE PANIČNI POREMEĆAJ I ANKSIOZNOST

Program koji vas uči kako da pogledate strahu u oči, kako da prijeđete s druge strane straha, kako da podignete kvalitet vlastitog života, kako da uvidite svu minornost i iluzornost straha.

 

– REIKI TRETMANI

Već dugo vremena ste bolesni i probali ste sve konvencijalne metode, dali ste šansu ljekarima i farmaceutici, ali, nisu vam pomogli? Javite sa za Reiki tretmane i uvjerite se i sami koliko blizu i lako vam je bilo rješenje.

 

-REIKI TEČAJ

Ukoliko ste nekad vidjeli da je neko icjelio neku bolest samo polaganjem ruku na bolesnika, ili da je isti iscjeljen tako što su mu slali energiju na daljinu, vi ste svjedočili Reiki iscjeljenju. Bilo da se radi o samotretmanu ili isjeljivanju drugih, Reiki je jednostavna tehnika koju svako može naučiti i svaka porodica bi trebala da ima jednog Reiki praktičara.
Balansirajte vaše čakre, dozvolite energiji života da slobodno struji kroz vas. Očistite prošlost (karmu) i otvorite sebi put za bolje životne okolnosti. Po završetku tečaja, na kućnu adresu dobijete diplomu o završenom stepenu, a postoji i mogućnost dobijanja vlastitog pečata s vašim imenom, prezimenom i Reiki titulom.

 

Ukoliko vas zanima više informacija o bilo kojem programu iz naše ponude, slobodno nam se obratite u inbox naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail: skolazadusu@hotmail.com

 

Azra & Nedzad (Škola za dušu) ❤

16684103_1252131841529119_9203725095991219790_n

One Comment Add yours

  1. senada kaže:

    Hvala ti Čarli na tvojoj spoznaji “kako voljeti samog sebe i živjeti život sa lahkoćom”ako ja uspijem savladati ovo tvoje gradivo što si ostavio čovječanstvu u amanet ja ću biti sretna i ispunjena radostima života.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s