POZDRAV SUNCU (Yoga)

Pozdrav suncu  spada među popularnije vježbe joge. Radi se o vrlo djelotvornom slijedu dvanaest položaja koji sustavno istežu skoro sve mišiće tijela i  masiraju unutarnje organe. U Indiji pozdrav suncu je tradicionalno bio sastavni dio duhovnog rada i izvodio se rano ujutro licem prema izlazećem suncu.

Ova vježba može vam pomoći da postanete gipkiji, osobito u predjelu kralježnice. Isto tako pravilnim izvođenjem vježbe možete povećati kapacitet pluća i potaknuti izbacivanje toksina iz tijela. Vježba se sastoji od 12 položaja koji se izmjenjuju u intervalima od 5 sekundi, a uz svaki položaj preporuča se određeni način disanja. Svaki položaj na određeni način isteže kralježnicu i tetive, što poboljšava fleksibilnost tijela. Ova vježba vam je ujedno odlična za zagrijavanje.

Prije početka obavljanja vježbi ako ste starije životne dobi ili imate bilo kakve ortopedske ili mišićne zdravstvene tegobe obavezno se savjetujte sa liječnikom. Ako prilikom vježbanja osjetite bol ili neugodu, jednostavno preskočite taj položaj. Vježbanje joge preporuča se barem 3 sata nakon jela i pola sata prije jela. Pazite prilikom izvođenja vježbi da se ne  prenapregnete ili previše istegnete. Ova vježba sastoji se od 12 položaja, počnite sa onoliko ciklusa koliko možete, pa postepeno povećavajte broj ciklusa (najviše do 12 ciklusa).  Vježbe izvodite polaganim tempom, tako da vam jedan ciklus traje otprilike minutu- dvije.

1. Položaj molitve – Stanite u uspravnom stavu, spojenih nogu, ruke spojite ispred sebe kao za molitvu prilikom izvođenja ovog položaja izdahnite.

2. Duboko udahnite i ispružite ruke visoko iznad sebe, formirajući luk prema otraga. Pogled usmjerite prema palčevima.

3. Izdahnite i spustite ruke ispred sebe skroz do poda, tako da su vam dlanovi na podu uz stopala, a glava vam dotiče koljena. Ukoliko ne možete rukama dotaknuti pod bez savijanja koljena, možete ih lagano savinuti.

4. Iz tog stava duboko udahnite, spustite se i ispružite desnu nogu otraga, dok su vam dlanovi položeni u razini ramena na podu. Usmjerite pogled čim više prema gore.

5. Duboko izdišući podignite se u luk bez pomicanja ruku. Nožni prsti i pete vam moraju biti na tlu.

6. Spustite cijelo tijelo na tlo, dok su vam dlanovi i dalje u širini ramena savinutih laktova. Pod neka vam dotiče samo 8 dijelova tijela: stopala, koljena, šake, prsa i čelo. U ovom se položaju zadržite samo sekundu, pa prijeđite u idući položaj.

7. Iz te ležeće pozicije udišući polagano dozvolite kralježnici da vam digne glavu, a zatim i cijeli torzo, odgurujući se lagano rukama od tla u položaj “kobre”. Neka vam laktovi budu uz tijelo, a kukovi neka ostanu na podu.

8. Izdišući, ponovno se vratite u ležeći položaj iz kojeg ćete podići stražnjicu od tla formirajući naopako slovo V.

9. Udahnite i vratite se u 4. položaj, samo ovaj puta sa desnom nogom među rukama, a lijevom ispruženom otraga.

10. Dignite se uz izdisaj i dalje držeći dlanove na podu (položaj 3).

11. Duboko udahnite dok dižete ruke prema gore i istežete ih preko glave formirajući luk. Kukove gurajte prema naprijed, a glavu otraga.

12. Izdahnite i vratite se u početni položaj molitve.

 

 

Prezentacija usluga Škole za dušu;

Antistres metode Škole za dušu nude vam sjajnu pogodnost; naime, svi naši programi su online i u svima možete uživati u udobnosti svoga doma.

 

– REIKI TRETMANI

Već dugo vremena ste bolesni i probali ste sve konvencionalne metode, dali ste šansu ljekarima i farmaceutici, ali, nisu vam pomogli? Javite sa za Reiki tretmane i uvjerite se i sami koliko blizu i lako vam je bilo rješenje.

55555555555555555555555555555555555

 

-REIKI TEČAJ

Ukoliko ste nekad vidjeli da je neko icjelio neku bolest samo polaganjem ruku na bolesnika, ili da je isti iscjeljen tako što su mu slali energiju na daljinu, vi ste svjedočili Reiki iscjeljenju. Bilo da se radi o samotretmanu ili isjeljivanju drugih, Reiki je jednostavna tehnika koju svako može naučiti i svaka porodica bi trebala da ima jednog Reiki praktičara.
Balansirajte vaše čakre, dozvolite energiji života da slobodno struji kroz vas. Očistite prošlost (karmu) i otvorite sebi put za bolje životne okolnosti. Po završetku tečaja, na kućnu adresu dobijete diplomu o završenom stepenu, a postoji i mogućnost dobijanja vlastitog pečata s vašim imenom, prezimenom i Reiki titulom.

reikijem-do-zdravljaaaa

 

 

– PROGRAM MEDITACIJA

Znajte; jedno je MEDITIRATI, a drugo je MISLITI da meditiramo, razlika je ogromna jer, u prvom slučaju, slučaju meditativnog stanja, mi jednostavno JESMO i tada osjetimo bistvovanje, dok u drugom slučaju, kada MISLIMO da meditiramo, mi zapravo razmišljamo, zamišljamo, računamo, kalkulišemo, i svašta nešto što su mentalne aktivnosti i sve to nije meditacija jer meditacija je stanje bez uma.

6666666666666666666666666666666666666667

 

-POBIJEDITE PANIČNI POREMEĆAJ I ANKSIOZNOST

Program koji vas uči kako da pogledate strahu u oči, kako da prijeđete s druge strane straha, kako da podignete kvalitet vlastitog života, kako da uvidite svu minornost i iluzornost straha.

napadi panike, strahovi i fobijee e.jpg

 

Ukoliko vas zanima više informacija o bilo kojem programu iz naše ponude, slobodno nam se obratite u inbox našeg Fb profila Azra i Nedžad Džakulić, ili na naš e-mail: skolazadusu@hotmail.com

 

Azra & Nedzad (Škola za dušu) ❤

16684103_1252131841529119_9203725095991219790_n

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s