Solarni pleksus – Sunce našeg tijela!

maxresdefault.jpg

O solarnom pleksusu, po Ključu vrhovnog sistema, Haanel

Solarni pleksus je tačka u kojoj se dio sastaje s cjelinom, gdje konačno postaje Beskonačno, gdje Nekreirano (totalitet potencijala) postaje kreirano, Univerzalno postaje individualizirano, Nevidljivo postaje vidljivim. To je tačka u kojoj se pojavljuje život i nema granica količini života koju individua može generirati iz solarnog centra.

S obzirom na to da je u početku svaka funkcija života i svaka akcija rezultat svjesne misli, akcije navika postaju automatske, a misli koje ih kontroliraju prelaze u područje podsvijesti; no one su ipak jednako inteligentne kao i prije. Nužno je njihovo automatiziranje u podsvijesti kako bi se podsvjesni um mogao posvetiti drugim stvarima. Kada to shvatite, pronaći ćete izvor moći koji će Vam omogućavati rješavanje svake situacije u životu s kojom se možete susresti.

Nužna interakcija svjesnog i podsvjesnog uma zahtijeva sličnu interakciju između odgovarajućih sistema živaca. Sudac Trowald upućuje na vrlo lijepu metodu kojom se interakcija ostvaruje. On kaže: “Cerebrospinalni sistem je organ svjesnog uma, a simpatetički je organ podsvijesti. Cerebrospinalni je kanal kojim primamo svjesne percepcije od fizičkih osjetila i kontrolira kretanje tijela. Taj sistem živaca ima svoj centar u mozgu.”
“Simpatetičk isistem ima svoj centar u ganglionskoj masi na stražnjoj strani želuca, poznatoj kao Solarni pleksus, i on je kanal mentalnih akcija koje nesvjesno podržavaju vitalne funkcije tijela.”
“Veza između ta dva sistema je vagus živac, koji prolazi cerebralnim područjem kao dio voljnog sistema do toraksa, a čije se grane protežu do srca i pluća te, na kraju, prolazeći kroza dijafragmu, gube svoj vanjski omotač i identificiraju se sa živcima simpatetičkog sistema, formirajući tako poveznicu između njih i osiguravajući jednost čovjeka kao entiteta.”

Solar-Plexus-Chakra-lotus.png
Mozak, kao organ svijesti, prima svaku misao: u njemu je misao podvrgnuta našoj moći promišljanja, rezoniranja. Kada je objektivni um sa zadovoljstvom provjerio da je misao istinita, šalje je u solarni pleksus ili u mozak subjektivnom umu kako bi se pripremila za tijelo, odakle bi se proslijedila u svijet kao realitet. Tada više nije podložna bilo kakvom argumentu. Podsvjesni um je ne može osporavati – on samo djeluje. On prihvaća zaključke objektivnog uma kao konačne.
Solarni je pleksus bio kompariran sa Suncem tijela, jer je on centralna tačka distribucije energije, koju tijelo neprestano generira. Ta je energija vrlo stvarna, a to sunce zaista veoma sliči Suncu: energija se, pak, distribuira vrlo realnim živcima u sve dijelove tijela, odbacujući je u atmosferu koja okružuje tijelo.
Ako je ta radijacija dovoljno jaka, osoba se naziva magnetičnom: za nju se kaže da je puna osobnog magnetizma. Takva osoba može baratati s ogromnom moći za dobro: njezina će prisutnost često donijeti ugodu kontaktiranim osobama sa zabrinutim umom.
Kada Solarni pleksus aktivno djeluje i zrači život, energiju i vitalnost svakom dijelu tijela, ali i svakom koga takva osoba sretne, osjeti su ugodni. Tijelo puno zdravlja će i onima s kojima kontaktira pružiti doživljaj ugode.
Ukoliko postoji prekid tog zračenja, osjeti su neugodni, zaustavljen je tok života i energije u neke dijelove tijela, što je uzrok svake bolesti ljudske rase – fizičke, mentalne ili okolišne.
Fizičke zato što sunce tijela više ne generira dovoljno energije za vitaliziranje (nekih) dijelova tijela; mentalne zato što svjesni um ovisi o podsvjesnom umu u pogledu vitalnosti, neophodne za podržavanje misli; okolišne zato što je prekinuta veza između podsvjesnog uma i Univerzalnog uma.

vodic za pocetnike
Taj centar energije je Svemoćan jer je to tačka kontakta sa svekolikim životom i svekolikom inteligencijom. Stoga može postići bilo što na što je usmjeren, i u tomu leži moć svjesnog uma: podsvijest može i izvest će planove i ideje koje joj sugerira svjesni um.
Svjesna misao je, dakle, gospodar tog sunčanog centra iz kojeg teče život i energija cijelog tijela, a kvaliteta misli kojom se bavimo određuje kvalitetu koje to sunce zrači, dok će karakter misli koju daje svjesni um određivati prirodu misli koju će sunce zračiti i, posljedično tomu, određivati prirodu proisteklog iskustva.
Očito je, stoga, da jedino što trebamo činiti jest pustiti zračenje svog sunca. Što više energije zračimo, to ćemo brže moći transmutirati neželjena stanja ili uvjete u izvor zadovoljstva i dobrobiti. Važno je, dakle, pitanje kako omogućiti sjaj tog svjetla, kako generirati tu energiju.
……………………………………..Nesuprostavljena Misao širi Solarni pleksus; misao koja izaziva protivljenje, skuplja ga. Ugodna misao ga širi, neugodna misao ga skuplja. Misli o hrabrosti, moći, povjerenju i nadi sve stvaraju odgovarajuća stanja, no jedan se veliki neprijatelj Solarnog pleksusa mora apsolutno posve uništiti, mora ga se eliminirati, mora ga se protjerati zauvijek: on je oblak koji skriva sunce, uzrokujući trajnu tamu (depresiju, tugu).
To je onaj osobni demon koji tjera osobu na strah od prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, na strah od samoga sebe, svojih prijatelja i njihovih neprijatelja, svega i svakoga. Kada je strah učinkovito i potpuno uništen, prosijat će vaše sunce, oblaci će nestati i pronaći ćete izvor moći, energije i života.
Kada pronađete stvarno jedinstvo s Beskonačnom moći, te kada svjesno sagledate tu moć praktičnim demonstriranjem svojih sposobnosti za prevladavanje bilo kojih neprijateljskih stanja moći svoje misli, više se nećete bojati bilo čega i bilo koga: strah će biti uništen i ponovno ćete posjedovati prava koja ste stekli rođenjem.
Naše je stajalište uma prema životu ono što određuje iskustvo s kojim se susrećemo: ako ne očekujemo ništa, imat ćemo ništa, ako zahtijevamo mnogo, primit ćemo veliki dio. Svijet je grub (neugodan) samo ako se ne uspijemo izjasniti. Kriticizam svijeta gorak je samo onima koji ne mogu iznuditi prostor za svoje ideje. Strah od  kritike uzrok je što mnoge ideje ne uspijevaju ugledati svjetlo dana.
No, čovjek koji zna za postojanje Solarnog pleksusa neće se bojati kritike ili bilo čega drugog; bit će previše zauzet zračenjem hrabrosti, povjerenja i moći; anticipirat će uspjeh svojim mentalnim stajalištima; razbijat će barijere i preskakati ponore sumnje i oklijevanja koje mu strah podmeće na putu.
Znanje svojih sposobnosti svjesnog zračenja zdravlja, snage i harmonije omogućit će shvaćanje kako nema razloga za strah jer smo u kontaktu s Beskonačnom snagom (moći).
To znanje može se dobiti samo praktičnom primjenom tih informacija. Učimo djelovanjem – kroz praksu i atletičari postaju snažniji.
Budući da je sljedeća tvrdnja od velike važnosti, iskazat ću je na nekoliko načina kako ne biste propustili njezin puni značaj. Ako ste skloni religiji, rekao bih Vam da možete pustiti svoje svjetlo neka sjaji; ako vam je um okrenut prema fizičkoj znanosti, rekao bih Vam da postanite svjesni Solarnog pleksusa; i ako preferirate striktno znanstvenu interpretaciju, rekao bih Vam da pokušate impresionirati svoj podsvjesni um.
Već sam rekao kakav će biti rezultat tog impresioniranja. To je metoda koja Vas sada vjerojatno zanima. Već ste naučili da je podsvijest inteligentna i kreativna i da se odziva na volju svjesnog uma.Što je, onda, najprirodniji put stvaranja željene impresije? Mentalno se koncentrirajte na objekt svoje želje: kada se koncentrirate, impresionirate podsvijest.

No to nije jedini način iako je jednostavan, učinkovit i najdirektniji način – a posljedično tome, i način kojim se osiguravaju najbolji učinci. To je metoda kojom se ostvaruju tako izvanredni rezultati da mnogi misle da se ostvaruju čuda.24. To je metoda kojom su veliki izumitelji, veliki financijeri, veliki državnici omogućili konverziju istančane i nevidljive sile želje, vjere i povjerenja u stvarne, opipljive, konkretne činjenice objektivnog svijeta.
Podsvjesni um dio je Univerzalnog uma. Univezalno je kreativni princip svemira. Dio mora biti iste vrste i kvalitete kao cjelina. To znači da je ta kreativna moć potpuno neograničena: nije povezana ni sa čim ranijim bilo kakve vrste i, posljedično tomu, nema prethodno postojećeg obrasca kojeg bi trebala za primjenu tog konstruktivnog principa.
Podsvjesni um se, po našim spoznajama, odziva na svjesnu volju, što znači da svjesni um individue ima kontrolu nad neograničenom moći Univerzalnog uma.
Pri praktičnoj primjeni tog principa, u skladu s vježbama koje će biti dane u sljedećim lekcijama, treba dobro zapamtiti kako nije nužno (čak je nepotrebno – op. prev.) naznačiti metodu kojom će podsvijest proizvesti željene rezultate. Konačno ne može informirati Beskonačno. Jednostavno, morate samo reći što želite, a ne kako to želite steći.
Vi ste kanal kojim se nediferencirano diferencira, a ta diferencijacija postiže se prisvajanjem. Potrebno je samo prepoznavanje za pokretanje uzroka, što će dovesti do rezultata u skladu sa željama, jer se kreacija ostvaruje zato što Univerzalno može djelovati jedino kroz individualno, a individualno može djelovati samo kroz Univerzalno – oni su jedno.

Yoga
Za ovosedmičnu vježbu zamolit ću Vas za sljedeći daljnji korak. Želim ne samo Vaš savršeni mir i blokiranje svih misli koliko je god to moguće već i relaksaciju. Opustite se. Neka su mišići u svom normalnom stanju; to će ukloniti sve pritiske na živce i eliminirati one napetosti koje tako često proizvode fizičku iscrpljenost.
30. Fizička relaksacije je namjerna vježba volje i bit će od ogromne vrijednosti zato što omogućuje slobodnu cirkulaciju krvi prema mozgu i tijelu i od njih.
Napetost vodi mentalnom nemiru i abnormalnim mentalnim aktivnostima uma: ona stvara zabrinutost, nepažnju, strah i anksioznost. Relaksacija je, stoga, apsolutna nužnost kako biste omogućili mentalnim sposobnostima djelovanje u najvećoj slobodi.
Neka vježba bude što je moguće detaljna i potpuna. Mentalno odredite relaksiranje svakog mišića i živca, sve dok ne osjetite tišinu i punoću mira, te mir sa sobom i svijetom.
Solarni će pleksus onda biti spreman za funkcioniranje i bit ćete iznenađeni rezultatima.

ef220b4c6a5dd0e344f07a5333cce9d3Žuti Reiki energetski privjesak za solarni pleksus, više informacija možete zatražiti porukom u inbox Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail; skolazadusu@hotmail.com

 

 

(Ključ vrhovnog sistema, Haanel)

 

vodic za pocetnike

Preuzmite svoj primjerak knjige “Vodič kroz čakre” u odf formatu OVDJE

 

 

 

 

Solarni pleksus – Sunce našeg tijela!.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s